23. Platform Toplantısı İzlenimleri
Herhangi bir konu
başlığı belirlenmeden başlayan toplantımızda olumlu düşünmenin insan hayatına
önemi vurgulandı.
Toplantı
esnasında okuma salonunda ders çalışan öğrencileri gören platform üyeleri
“Kültür Platformu alt yapısı çalışıyor” diyerek sevinçlerini belirttiler.
Kadri
Bayar’ın Gönen’de yapılan festivallerden bahsetmesi kaybettiğimiz değerleri
hatırlattı. Eski şeftalinin, patlıcanın zor bulunduğunu…
Sedat Günay gurbetteki Gönenlilerin dayanışmasının –dernek ve
etkinlik faaliyetlerinin geliştirilmesi ile- gerekliliğini ortaya koydu.
Gönen
değerleri konuşulurken söz, bölgenin gurur kaynağı hayvancılığa geldi.
Türkiye’nin en lezzetli et ürünlerinin Gönen’de üretilmesinin sadece bitki
örtüsü değil havası ve suyu ileilgisi olduğu bilgisi paylaşıldı. Eti bu kadar
leziz olan bir bölgede yemek kültürünün de geliştirilmesi gerektiği bu bilgiye ek olarak
değerlendirildi.
Toplantıda
Gönen tarihinin Büyük İskender ‘e kadar uzandığı toplantıda konuşuldu. Bu konu
Gönen’in zenginliğini ortaya koyan en önemli konuydu.
Abdullah Yılmaz (22 Şubat 2015)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder